Обществено обсъждане сблъска мненията в квартала  Да направи ли Община

...
Обществено обсъждане сблъска мненията в квартала  Да направи ли Община
Коментари Харесай

Нов крайбрежен парк, детска площадка или панорамна кула - какво да се изгради в Крайморие

Обществено разискване сблъска мненията в квартала 

Да направи ли Община Бургас парк на терен от 40 дка в кв. Крайморие? Това обсъждаха поданици на квартала на заседание, инициирано от общинска администрация.

Става въпрос за мястото, където преди време бе паметната бирария " Нептун " и региона към нея - до новото рибарско пристанище.  Теренът е общински, а на метри от него са частните имоти в някогашния къмпинг Крайморие, където се осъществя строителството на първокласен комплекс от дребни къщички. 

" Територията ще бъде разчистена. Събранието е с концепцията да изразите вашето виждане какво да се случи там, тъй като това е едно обществено пространство. По смисъла на градоустройствения проект там е обществена общинска благосъстоятелност. Целият парцел е 44 декара по крайбрежната алея, само че оползотворяемата повърхност е доста по-малка, тъй като обгръща и част от скалите. ", сподели основният проектант на Община Бургас Тихомир Райчев, представен от БНР.
 Главният проектант на Община Бургас Тихомир Райчев показва проектите на администрацията 
Крайморци обаче не са единомислещи какво би трябвало да се направи . Според едни трябвало да има алея, други - кула от която да се снима панорамно залива, трети желаят дески парк, а четвърти са на мнение, че кварталът има доста по-сериозни проблеми, които трябвало да се решат.

" Ще вършиме парк, който е доста надалеч от жителите на Крайморие. Оправете входа на плажа, градинката зад църквата, оправете плочките в центъра. Там не живеят хора. Там, който желае отива да се разноски, само че първо облагородете квартала и тогава мислете за това място. ", настоя локален гражданин.

В един миг на събранието тонът се изостри между последователите и съперниците на концепцията за парк. Чуха се гласове, че той ще бъде " за богаташите от новите къщи ", само че пред избора да гласоподават за план за пустеещия терен или въобще кварталът да не получи нищо, те въпреки всичко избраха облагородяването на крайморската зона. 
 Местните поданици обаче не са единомислещи какво би трябвало да се направи 
" Там има въведени здания в употреба. Има административни адреси. Това, че вие сте привикнали тази територия да я наричате къмпинга-тя към този момент не е къмпингът. Всички, които имате парцели, знаете, че землището е урегулирана територия с извършени процедури и вие имате УПИ-та. Къмпингът е част от квартала. Който пристигна от някъде другаде, отива до морето. Морето е привлекателното място. ", добави основният проектант на Община Бургас.

В хода на разискването стана ясно, че сондажът е единствено на идейно равнище, финансиране все още за терена не е планувано, защото не е решено какво ще се прави, само че и защото  към момента няма нов бюджет.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР